054 433 544 houtpunt@jostnv.be

REFERENTIES

Schendelbeke_II_-_zij_aanzicht.jpg

Project Schendelbeke II

Deze tuinconstructie werd OP MAAT gemaakt en afgewerkt met een combinatie van 2 verschillende EUROPESE houtsoorten, thermisch essen en Europees barnwood.

THERMISCH ESSEN heeft duurzaamheidsklasse 1 en vormt het beste ecologische alternatief voor tropisch hardhout. Dit HOTwood essen komt vooral uit duurzaam beheerde bossen in Europa. Door de hittebehandeling wordt het essenhout duurzaam gemaakt, heeft het een verbeterde vormvastheid en biedt het een betere weerstand tegen vocht en houtrot.

Het BARNWOOD is afkomstig van oude houten schuren (barns) en past perfect binnen de cradle-to-cradlegedachte. Dit DUURZAAM OUD HOUT is voornamelijk naaldhout van 200 jaar oud, gerecupereerd uit oude schuren in Europa.

Door hun hardheid en duurzaamheid zijn deze gerecycleerde houten planken ideaal voor buitentoepassingen. Ongeacht of het barnwood binnen of buiten wordt toegepast, geeft het hout meteen een warm karakter. Elke plank heeft zijn eigen verhaal en is uniek en authentiek.

De houten shutters met beweegbare lamellen zijn niet alleen een esthetisch pluspunt maar ook een bescherming tegen de zon en wind.

Het plafond is afgewerkt met ROCKPANEL platen, dit is een duurzaam alternatief voor hout. De basisgrondstof is basalt. Basalt is praktisch onuitputtelijk. Door deze hoge beschikbaarheid is het gebruik van basalt een verantwoorde keuze - nu en in de toekomst.

Meer foto's van project Schendelbeke II

BENIEUWD NAAR MEER? Bezoek onze toonzaal!